Cultuur

Van den Hardenberg is ook voor natuurwerkzaamheden uw perfecte partner. Wij willen graag meedragen aan het behouden en onderhouden van de natuur. Dit doen we door middel van het plaggen van terreinen, hoofdzakelijk bos en heide. Daarnaast beschikken we over een Schouten Faunus, hiermee kunnen we allerlei verschillende soorten terreinen chopperen. Ook zijn we actief in het aanpassen van bepaalde gebieden om zo een perfecte leefomgeving te creëren voor verschillende soorten dieren.

Bekijk een selectie foto's van onze cultuurwerkzaamheden

Plaggen: De flora en fauna in een bepaald gebied natuur heeft ruimte nodig om een eigen, perfecte leefomgeving te creëren. Deze ruimte maken wij door een stukje natuur af te plaggen, vaak betreft dit een stukje heide of bos.

Chopperen: Tijdens het chopperen van een stukje natuur verwijderen we het bovenste laagje van de grond en de bestaande vegetatie eraf en vangen we dit op, het is een maatregel tussen plaggen en maaien van een oppervlakte. Chopperen zorgt voor verjonging van heide en voor een stukje ruimte voor nieuwe vegetatie.